Azienda Agricola Pakravan-Papi

Pakravan-Papi er beliggende i det nordlige Maremma, på bakkerne ved Riparbella med en fantastisk udsigt mod havet og øen Elba.

Gården stammer helt tilbage fra det 18. århundrede hvor storhertugen af Toscana i forbindelse med etablering af kanaler, viderestilling af floder og dræning af marsken fik opført 2 store bygninger som skulle huse de mange mænd der forestod det store arbejde. Da arbejdet var færdigt forlod arbejderne stedet og overlod de 2 huse til landmænd der snart dækkede området med vinmarker, olivenlunde og hvede.

For knap 100 år siden var området fortsat dækket med olivenlunde og traditionelle vinmarker. Men som følge af 2. verdenskrig blev de fleste af markerne udslettet og snart lå området igen øde.

Det var derfor en stor udfordring for de nye ejere, Amineh Pakravan og hendes mand Enzo Papi, at genetablere området og gården til sin oprindelige stand. Med hjælp fra en talentfuld agronom fik parret undersøgt hver kvadrat meter af markerne omkring gården og fik lagt en plan for hvilke sorter der skulle plantes hvor og hvordan etableringen skulle foregå. I første omgang blev der tilplantet 1 hektar med overlevende kloner af den lokale Sangiovese. I 1998 blev arbejdet med gradvis tilplantning af markerne med Sangiovese og Bordeaux-sorter påbegyndt. Den dag i dag råder gården således over i alt 15 hektar og der produceres årligt 45.000 flasker. Der er således tale om et meget begrænset udbytte hvilket også er i tråd med Amineh og Enzos filosofi om kvalitet frem for kvantitet.

Gården gør brug af moderne teknologi men med stor respekt for tradition og miljø. Således har Amineh og Enzo netop etableret gårdens egen vindmølle som levere strøm til gården og hele dens vinproduktion.

Hos Lille Steensgaard er vi stolte af have eksklusiv ret til vinene fra Pakravan-Papi. Her er der tale om vine af virkelig høj kvalitet - vine som ved flere lejligheder har høstet priser i både Italien og Frankrig.